Svenska Folkets Historia

Svenska Folkets Historia är podcasten som skildrar historiska händelser ur vanliga människors perspektiv. Anders Lundin är programledare och tillsammans med kunniga historiker får vi ta del av dramatiserade berättelserna gestaltade av våra mest folkkära skådespelare. Svenska Folkets Historia är inne på sin tredje säsong och produceras nu även som julkalender, för Spotify.

Jag var, du är

‘Jag Var, Du är’, är ett innovationsprojekt för UR play. Genom att blanda immersiva ljud, bakprojektion och klassiskt drama berättar vi två historier; en kärlekshistoria under stormaktstiden och ett klassdrama i industrialismens Sverige. Med berättelserna skapas en nyfikenhet för vår historia. Människorna i förgrunden och den historiska epoken i bakgrunden.

Steamery

Hur känns ett nystruket tyg när det faller mot kroppen? Hur skapar man en taktil och verklighetsnära skildring av produkter i en digital miljö? Steamery säljer egendesignade klädvårdsprodukter i 35 länder. Med reklamfilmer, innehåll till digitala kanaler och hylldisplayer förändrar vi tillsammans med Steamery sättet som vi behandlar våra kläder på.

Balkongkriget

Vänskap och demokratiska principer raseras när en granne bygger en balkong. För första gången ställs de inför hotet att bli fråntagna sina privilegier och tvingas därför ge sig ut i krig. Balkongkriget är ett drama som väntar på att realiseras, med skådespelare som Pia Halvorsen, Ia Langhammer, William Spetz, Jonas Gardell, Hans Christian Thulin och Therese Ericsson.